Discord

Izvor: Story Life
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


LogoCUT.png
Discord
Discord? Što je to?


Discord je freeware VoIP aplikacija dizajnirana za gaming zajednicu. Discord se pokreće na Windowsu, macOS-u, Androidu, iOS-u, Linuxu i na web pretraživaču. Od ožujka 2019. Discord koristi više od 250 milijuna korisnika. Sama ideja Discorda došla je od strane izvršnog direktora Jasona Citrona, koji je osnovao OpenFeint, platformu društvenih igara za mobilne igre. Prodao je OpenFeint za GREE u 2011. za 104 milijuna dolara, kojim je 2012. godine osnovao Hammer & Chisel, studio za razvoj igara. Njihov originalni proizvod bio je Fates Forever objavljen 2014. godine. Citron je predviđao da će to biti prva MOBA igra za mobilne uređaje. Fates Forever nije bio komercijalno uspješan zbog niske popularnosti. Neke VoIP opcije zahtjevale su od igrača da dijele različite IP adrese samo za povezivanje, dok su druge usluge poput Skypea ili TeamSpeaka bile teške za resurse te su imale poznate sigurnosne probleme. To je nagnalo razvojne programere da razviju chat uslugu koja je bila mnogo "ugodnija" za korištenje na temelju suvremenih tehnologija.


Registracija i pridruživanje na Story Life Discord server

Registracija novog korisničkog računa i pridruživanje Story Life Discord serveru

Korak 1

Potrebno je posjetiti službenu Discord web stranicu.: Klik

Korak 2

Kada Vam se učita stranica, po sredini ćete vidjeti dva dugmeta, jedan je "Download Discord for Windows", a drugi je "Open Discord in your web browser".
Da registracija bude što brža, u ovome slučaju nećemo preuzeti Discord aplikaciju, nego ćemo kliknuti "Open Discord in your web browser".

Korak 3

Kada kliknete na "Open Discord in your web browser" tražit će vam da upišete željeno korisničko ime, tu možete upisati bilo što i označite da ste pročitali Discordov TOS i da ćete ga se pridržavati.

Korak 4

Kada Vam se učita iduća stranica na koju Vas Discord odvede, morat ćete upisati svoj datum rođenja.
Nakon što upišete datum rođenja, Discord će Vam tražiti da se pridružite na neki od servera.
Na dnu tog prozora ćete vidjeti "Have an invite already? Join a server." te kliknite na to.
Isti prozor će okrenuti iduću stranicu te će Vas tražiti da upišete invite na server. Tu upišite WJ9tzAg.

Korak 5

Kad se pridružite serveru, tražit će Vam da upišete mail adresu i lozinku, što naravno trebate upisati.
Kad upišete mail, morat ćete ga potvrditi (doći će Vam mail potvrde, u koji kad uđete, imate kliknuti "Verify Email").

Korak 6

Došli smo do posljednjeg koraka. Sve što još imate napraviti jest ući u neki od chatova (npr. glavni-chat) i na dnu će se nalaziti poruka "You must complete a few more steps before you can talk." i nasuprot njoj dugme na kojemu piše "Complete".
Kliknite na to dugme i samo prihvatite pravila Discord servera.

Problemi prilikom registracije / pridruživanja na Discord server

Ukoliko dođe do problema pri registraciji / pridruživanju na Discord server, javite se nekomu od Discord managera privatnom porukom na forumu: